? ??????????????Invader Zim (New)? ????? ?? ???Rating: 4.7 (10 Ratings)??2 Grabs Today. 2335 Total Grabs.
??????Preview?? | ??Get the Code?? ?? ?????Jack's Christmas? ????? ?? ???Rating: 5.0 (4 Ratings)??2 Grabs Today. 773 Total Grabs. ??????Preview?? | ??Get the Code?? ?? ???????????? ? BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS ?

Monday, December 28, 2009

holidayyy!!!

assalamualaikum..dah tak reti nak start cimane..lama dah rasanye tak blogin..yela aritu bz study..cuti lak duk umah jarang on9..sbb on9 is money..hehe..kalau unlimited streamyx ok la gak..huhu..


ok nak story skit pasal cuti yang tenang dimana macam2 le aktiviti yang dilakukan..hehe..besh n free sangat..doing whatever things i wanna do..ikut gerak hati..tak disuruh n tak dihalang..hehe..nak tau aktivitinye??ehehehe..

actually..tak la menarik sangat..tapi sangat fun n interesting for me cuz i really like doing it so much..hehehe..nak kate expert tak jugak..tapi rasa seronok la gak..at least pernah la buat aktiviti2 ni..ahahaha..

nak cerita semua aktiviti tu dalam ni mmg tak muat le..tapi just gtau briefly..hehe..aktiviti2nye ialah..jeng..jeng..jeng..hehe..

menjahit(anak patung,sarung bantal zakuan), memasak(eg;gulai tempoyak,ayam masak merah,chocolate cake,agar2 milo,sushi kanikama maki) nyum nyum nyum.., main gitar (semangat yang ilang, i'm yours,happy birthday,dan beberapa lagi), watching tv( idola kecil, csi, cinta balqis, sehati berdansa, biggest loser asia, trek selebriti, tangkap muat, semua rancangan masakan kat channel travel n living..), jalan2 umah sedara mara (umah cik awa n nyah)..hang out n main ngan kawan2..(hang out ngan dak2 convent,tak mampu nak mention semua,hehe, shima, jannah dak matric,n cousin, tika n ramai g le)..spend time dengan org tersayang (family,zakuan,tika anak2 buah n bie)..hehe..besh!

hehe..seronoknye takleh nak cakap..rasa happening sangat..bahagie...=P..rindu nak balik umah..waaaa...=.(..tak sabar nak cuti sem lagi..=0..hehe..yey!!!!

Thursday, October 29, 2009

study week..huhu..

sekarang study week tapi sempat lagi bloging..huhu..mmg dah lama giler tak bloging..huhu..sem ni mmg really hectic..lagi2 dengan assignment yang belambak2..mmg susah ar nak free..tpi still enjoy..n still penat la..tetiba hari ni (study week kot) terasa nak layan blog pulak..huhu...

banyak giler benda dah happen selama tak mem belog ni..haha..ada yang besh ada yang kurang besh..tapi fitrah la manusia..takkan seronok aje..mesti ada liku2 idup ni..=P..just kene sabar n terima dengan redha..

yang post2 utk percutian..raya..nanti la post keyh..skrg just nak cakap perasaan sekarang..worry..tak sabar.sume ade..pas abis exam ni ktorg dak2 bs 2nd year nk g genting ramai2..kind of celebrating habis exam ar..haha..bt not really bs je..qs pon ada kot..

pastu..7nov ni..kak ita nak kahwin dah..n kak lily lak nak bertunag at da same day..huhu..kalau nak tau dorg ni jiran sebelah rumah..kakak farah..tapi unfortunately tak dapat la nak balik cuz 10th nov ada paper..huhu..sorry cik ya..tak dapat la nak nolong..huhu..

cik yah pon ada ajak datang umah..rasenye dah dekat 3 bulan la gak tak g umah cik yah..huhu..sorry..sangat busy sem ni..bukan jauh pon..shah alam je..tapi..hehehe..busy..=)..tapi raya haritu still jumpa kan kat epoh..

k larh..gtg...byk g tak revise ni..nti i post gambar2 ktorg mandi sungai, raya, pangkor n byk g k..take care sumer..n all da best for ur exam..(utk sape2 yang amik exam)..=P

Saturday, August 29, 2009

drop by just to say hi..

hi semua!!!lama tak blogging...ni pun tulis kejap je..just nak tinggalkan sedikit memory di bulan ogos yang patriotik ni...sambil bulan ramadhan yang diberkati insyaallah..

k...nk cakap tu je..nanti kite sembang panjag..tata...!!!

Tuesday, July 28, 2009

ape akan jadi bila dibiarkan budak2 main dalam bilik tanpa pengawasan??

assalamualaikum..hehehe..tersebut la kisah kejadian melucukan yang berlaku baru2 ni..di rumahku..sehari selepas kenduri marhaban tu..hehe..

alkisahnye, sehari selepas kenduri tu nak diceritakan ada ramai lagi la sedara mara yang tinggal..almaklumlah..hari ahad..cuti lagi..

tiada masalah di situ..kisahnye terjadi di penghujungnya apabila makcikku nak pulang..hehe..
untuk pengetahuan, makcikku mempunyai 5org anak dan hanya 4orang yang ikut tidur di rumahku..wani..ira..azeem n hazeeq..







azeem(abg) sebelah kanan,hazeeq(adik) sebelah kiri..

kisahnye pasal hazeeq n azeem ni la..tak pasti yang mana satu..tyme tu, makcikku sibuk mengemas barang2 untuk pulang semula ke rumahnya di jelapang..

anak sulungnya wanie,15 disuruh bersiap untuk pulang..lebih kurang begini dialognya "Wanie, kamu lekas siap!Nanti kamu le yang paling lambat..Nak make-up le, ape le.."(maaf le kalu ada ubah sikit2)..hehe..tapi lebih kurang macamtu le bunyinye..

inilah wanie..nama sebenar ye..

sementara si emak mengemas barang2, wanie yang telah lengkap berpakaian cantik masuk la ke bilik depan dengan niat untuk make-up sikit..langkah demi langkah menyusur sehinggalah dia (wanie) tiba di depan cermin almari make-up bilik tersebut..

tiba2, "MAKKKK!!!"wani menjerit..mak pun berkata "Kenapa kamu ni??Cepat le siapnye..Karang lambat2 karang,kate nak g shopping GM(greentown mall)"...

sejurus itu wanie menjawab.."Tengok ni.."aku yang ketika itu menyibukkan diri terus tertawa terbahak2 lalu terguling2 seperti dalam cerita hindustan..(heheh..yang tu nak sedapkan cerita keyh..hehe..)..sambil makcikku membebel.."Ya Allah..sape punya kerja ni???"...Ish3x...

nak lihat ape yang kami lihat???

compact powder shurah + minyak rambut gatsby=

hahaha..tak tau le nak cakap..sape punya kerja pun tak tau..yang pasti antara budak dua orang tu la..hazeeq or azeem..or KEDUA2NYA SEKALI..

yang penting pandai gak dorang matching colour..hahaha..dah la ngam2 masuk..

oleh itu, disini ingin ku menyeru kepada semua yang membaca, kawallah anak2 anda atau anak2 sedara anda atau sepupu2 anda atau sape2 la budak kecil yang anda kenal..jika anda sayangkan bedak compact dan minyak rambut anda..

sekian..ish nakai sungguh budak2 ni..haha..

Sunday, July 26, 2009

kenduri naik buaian dan cukur jambul mohd danial zakwan..

alhamdulillah..kenduri cukur jambul n naik buaian yang diadakan sabtu lepas berlangsung dengan jayanye..ramai jugak la orang yang datang..kenduri n marhaban yang diadakan tyme tengahari tu besh ar gak..

makcik ti and makci midah baru sampai..jemput la masuk..=)
banyak giler makanan..bihun goreng,pulut,bubur anak lebah, rendang ayam, gulai tempoyak, sayur taugeh kicap,tempoyak mentah cicah timun, kuih seri muka, kuih tak tau ape (atas putih bawah ijau), air oren, teh panas dan air bandung..


video
kerenah zakwan..

sedap2 semuanya..high respect diberikan kpd cik awe (my beloved aunty) yang masak most of da dishes..tapi tak kurang juga jiran2 yang banyak membantu.."bila bekerjasama semua jadi mudah..wonderpet"..mybe prinsip wonderpet ni la yang dorg pegang sampai sekarang..hehe..
ni anak dara ni kenapa tak g tolong kat dapur???


dua orang anak dara ni are my cousins..sorg wanie,pendiam n cool,n sorg lagi ira, riuh n sangat agressif..haha..both still available..

lap jangan tak lap..tonyoh kuat2 sikit..

yang ni abang sy merangkap abah zakwan..tyme ni dy ngah cuci lantai tu..kurang bersih..rajinnye..=)

next, lets move on to the real ceremony..majlis marhaban start dulu..ramai la jugak makcik2 marhaban, yang beruniform pakai baju kain kaler ijau..tp yang lain2 pun turut serta..performance mmg mantop!rugi siapa yang tak join selawat ni..credit dunia n akhirat taw..

ni la sikit banyak gambar yang dapat diambil..

baju purple tu la mama zakwan..yang dukung tu makcik awe..

yang senyum bajet manis ni..mak zakwan gak..nama glamour..kak yot..


zakwan n tika..buaian ni designed by tok wahid merangkap tok kpd zakwan..hehe..exclusive ni..


malam tu gak le tok try siapkan buaian zakwan ni..dengan penuh daya usaha, akhirnya terjadi lah hasil yang mengagumkan ini..hehe..tq atok..


ini bukan kembar..


ni budak 2 org ni, cucu jiran ye..sorg mohd el nadzrul muiz dan sorg lg mohd el haris hafiz (nama panggilan 'manja')..comel..lincah je..haha..yang kat tingkap tu abang..n yang kat aquarium tu adik..beza setahun tak silap..tapi badan sama besar kan??hehe..


nur sofina batrisya..

sofina ni pulak cucu jiran depan umah..nama dy nur sofina batrisya..tp slalu sy jerit nama dy cupina je..sian opah dy..patutnye opah dy part of the marhaban team..tapi kali ni tak dapat nak join marhaban sbb kena jaga dy..hahaha..pun comeyl..


hehe..akhir sekali..terima kasih la pada semua yang menjayakan majlis cukur jambul n naik buai ni..jasa baik kalian amat dihargai..kita jumpa lg di majlis berkhatan pulak k..hahaha..macam lambat lg je..(jangan takut zakwan..jgn takut..maksu main2 je..hehe..)

video

sedikit sedutan marhaban untuk tatapan bersama..hehehe..sape2 nak jemput team marhaban ni..contact me keyh..harga boleh bincang..hehehe..cewah..cam pengurus lak..=P

Sunday, July 19, 2009

amacam???layout baru..

hehe..alhamdulillah..akhirnye boleh juagak uplad layout ni..susah gak..ada certain layout site, dy punya link tu tak dapat dibaca..kena ada software pulak..aduyai..

tapi alhamdulillah dah jumpa site yang best..kalau korang nak upload layout g la..

ada lagi website layout aritu..tapi da lupa da..try la yang dua ni..besh gak..k la..2 je..tata..miss u all a lot..=)

Thursday, July 16, 2009


You Belong With Me – Taylor Swift Music Code

dunno what to do..


huhu..busan..waaaaa...busan....aduyai.....booooooring!!!!nak wat ape ni...


Thursday, June 18, 2009

muhammad danial zakwan..


ni la budak zakwan..muka dy sangat garang..n kalau kte tekejutkan dy dy akan jembik n majuk..hahaha..cumeyl la...
baju itam tu maksu yang belikan..hehehe..cantik kan..
ni masa kat tesco..tunggu mam g amik beg dy tinggal kat keta..maksu jaga kejap..ada ke patut ada orang tu tya maksu.."anak first ke???"..hahahaha
wat de????mke sy mcm mak budak ke???grrrr..hahaha


si cumeyl!!!


dy ni pandai tengok camera..hehehe..kalau nak tangkap gambar je mesti dy pandang tepat..bagus dak zakwan ni..hehe..




my 20th birthday..29th may 2009

ni la gambar2 yang sempat amik time bday..celebrate ngan family..with my b as well..cake ni share senanye..cuz ada 5 org bday bulan yang sama..abh (12 mei), abg rahim (3mei), ira (25 mei), saye (29 mei), azeem (30 mei)..ira ngan azeem ni cousin saya le..hehe...kak tini pon (20 mei)

potong kek sama2..hehe..dari kiri hazeeq, hazeem, maksu, zakwan, n tika..ni celebrate kat umah makcik..kat jelapang..hehe..besh..semua ada..except kakyung n family n abah..abah datang lambat..malam baru nak datang..huhu.. smile everyone!!!
hahaha..mmg ada chemistry..kebetulan tyme tu kakyung pulak call dr uk..so boleh kate whole family gather sama2 le..hehehe..rindu kakyung!!


tikah posing depan cake..happy birthday maksu!!!
tq everyone yang try hard to put an effort to make me happy on my birthday!!tq!!!

Tuesday, May 19, 2009

cerita balik kampung..

gambar ni just sebahagian..
packing barang banyak la pulak.byak gak barang upenye.haha..
nyaris2 abah nak datang amik naik lorry..hahaha..

goreng pisang..


Bahan-bahan:

1. Pisang (ape jenis pisang pun takpe)

2. Tepung gandum

3. Air (sape yang tak bayar bil air tak leh wt pisang goreng ni k!sorry..)

4. Garam (kalau gune air laut tak payah garam)

5. Serbuk kunyit

6. Minyak

Perkakas dapur:

1. Kuali

2. Sudip lobang2

3. Pinggan bunga biru di tepi

4. Sprah oren (hehe)

Langkah-langkah:

1. Masukkan tepung ke dalam mangkuk, sedikit air, sedikit garam, dan sedikit serbuk kunyit. Gaul hingga sebati. Jangan biar tepung tu ketul-ketul.

2. Panaskan minyak. Kalau nak tau minyak tu dah panas ke tak, tengok le kalau ada asap2 tu dah panas le tu. tapi api jangan kuat sangat. Nanti hangus pulak.

3. Dah tu, masukkan le pisang yang dicelup ke dalam sebatian tadi ke dalam kuali yang berminyak tadi..

4. Dah nampak kuning2 sikit, angkat la.. Make sure jangan sampai hangus..

Sekian sahaja resepi saya wat kali ini..=)..Please wait for the next receipe..

Friday, April 10, 2009

port dickson..hmm..besh gak!

hi bloggy..i miss u very much..hehehe..tapi since takde menda nak cite..so kena tahan la dari menulis..hmm..this time i am happy to tell u about my vacation to pd..pd?mybe the first time me going there..not too sure..kalau pernah pegi pun mybe masa kecik2 dulu..huhu..This time i went there with my aunty..aunty yah and her family..besh gak..

at first,i thought it was just a small vacation..rupe2nye its kind a family day..but not really family day..ntah le..sebab pergi sama2 n main sama2...but no such activity that shows it as a family day..makan pun sendiri2..maybe they plan a big vacation..just enjoy holidaying together..hmmm..

indahnye ciptaan Dia..=)
sampai kat port dickson kitorg singgah makan dulu..tapi faten, ayus (both are my cousin) and i makan abc je..sbb cik yah dah masak n ada bawa bekalan dari rumah..cik yah n cik amin try kueteow goreng dy..ewww..tak sedap n sangat tak menyelerakan..nasib baik ada bawa bekal..hehe..

after eating..begambar je..tak naik pun..hehe..
pastu kitorg try2 hat..rm15 je..murah..tapi kalu beli nanti tak pakai pulak..
i think i should try that one..huhu..
we are cousins..
bila dah sampai tu penat betul..huhu..i share bilik ngan aten..selesa n besh..ayus mula2 nak share bilik ngan ktorg..tapi last2 dy tdo ngan cik yah gak..hahaha..fuh!lega..=)
cantik pemandangan dy..
petang tu kitorg g mandi kat kolam..hujan rintik2..bila hujan berhenti..ktorg g pantai, canoeing..tak mandi laut pun..air sangat surut n kotor..beberapa kali gak ar canoe ktorg sangkut kat batu..haha..bayangkan..kitorg ngah berkayak..(budget tengah laut)..tiba2 ada org bejalan sebelah ktorg tangkap ikan..air paras pinggang je..hahahahaha..
tak sempat la amik gambar..tak bawak camera mahupun handphone..takde org nak pegang..huhu..mmg rugi..
malam tu kitorg keluar g makan n tgok movie..hahaha..ada panggung wayang kat resort tempat ktorg stay tu..tapi cd cetak rompak..haha..cite "son of mask"..


ni pagi sebelum nak balik..jalan2 pusing pantai dulu..yum,atin n me..

apekah?..????

habis la..dah la seluar ni nak pakai balik..basah nanti macamane??

bahagienye mereka..hahaha..

kolam ikan pon jadik..


flying without wings..

besh gle duk tengah laut..feel free n layan..hehe..
cantik kan..ilham resort namenye..
sekian sajelah bebelan sy kali ni..huhu..pd..hmm..actually pantai dy just biasa2 for me..kalau nak bercuti duk resort ok la..tapi kalau nak mandi laut..better think twice..huhu..so..wish u all cuti2 malaysia..=)

Saturday, March 28, 2009

busan+bz=lapar...


busannye...tapi kije banyak..assignment..test..huhu....waaaaaaaaaaaaa...........tension............

Sunday, March 8, 2009

vacation to genting highlands..

bestnye 28th feb 1st march dat day..hang out dengan ex-schoolmate..azza, waie, lela n me...patutnye hari sabtu nak g genting tapi tiket habis pulak..huhu..sabtu jalan2 je la..



lela with her fame pose..


tapi kitorg beli tiket untuk ahad..rm42 per head..kitorg beli tiket utk 5org..plan 5 org nk g.tapi esoknye 4 orang je pegi..seorg demam..huhu..terbang rm42..



kakak azza amik kat um n bawak ktorg g kl central..hari sabtu kitorg jalan2 times square..low yat..sunway piramid..cadang nak main ice skating..tapi mahal..charge main rm18, socks rm5, glove rm8..total up rm36..next time la kot..bergambar je la kat situ..huhu..



lunch dkt kfc ts..huhu..sekarang dah boikot..



we love to be captured into a pic..=)..smile everyone!



lela n azza..


dekat low yat beli hp baru.. hehe..sony ericsson w910i..seronok..puas hati..=)..white n gold in colour..

toilet yang cantik sesuai untuk penggambaran..

cantik la pasu ni..nak beli sebuah la letak tengah ruang tamu..hehe





nak ice skating =(

besh ar gak kua sabtu tu..malam tu tidur rumah kakak azza..tak balik um pun..tak sempat..risau la balik sorg2 nanti kena culik pulak..huhu..


the next day while waiting for the bus to genting..

besh naik cable car..hehe..tak la gayat sangat..


welcome to genting!hehe..
cerianye mereka..=)

smile..=)

sejuk..besh!
banyak yang diorg main..sy tengok je pon dah puas..hehehe...tinggi sanagat tak berapa berani..dah serik sejak main kat times square aritu..pening2 n muntah2..so kat sini taknak la main..nanti wat rosak mood je..tu pun tak main lagi dah rasa loya..huhu..bergambar je pon dah ok..hehe..

ni gambar time naik roda pusing2 tu..ape nama dy yeh??



cantik kan pemandangan dy..hehe..
cantik bila tengok dari atas..


bear ni la taruhan kalau dapat masukkan bola dalam sebaris kotak tu..tapi gagal..=(

hehe..terpenjara..entranace nak masuk spiderman..


A four..

i'll be here again..

roller coaster kecik..hehe..dipaksa naik..
hmm..tamat cerita pasal vacation ke genting ni..kesimpulannye besh la..one of the sweet memory of mine..rindu time2 ngan kawan sekolah dulu..but time never return..
dear ex-schoolmates..azza, ama, fathin, ika, lela, huzai, lyana, anis, shim, izrin, atul, including everyone that were in 5br convent ipoh 06..i really miss u all..and our sweet memory together will never ever fade away from my thinking..i'm damn happy to have all of u as part of my life..thank you friends..bff..=.(