? ??????????????Invader Zim (New)? ????? ?? ???Rating: 4.7 (10 Ratings)??2 Grabs Today. 2335 Total Grabs.
??????Preview?? | ??Get the Code?? ?? ?????Jack's Christmas? ????? ?? ???Rating: 5.0 (4 Ratings)??2 Grabs Today. 773 Total Grabs. ??????Preview?? | ??Get the Code?? ?? ???????????? ? BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS ?

Monday, December 28, 2009

holidayyy!!!

assalamualaikum..dah tak reti nak start cimane..lama dah rasanye tak blogin..yela aritu bz study..cuti lak duk umah jarang on9..sbb on9 is money..hehe..kalau unlimited streamyx ok la gak..huhu..


ok nak story skit pasal cuti yang tenang dimana macam2 le aktiviti yang dilakukan..hehe..besh n free sangat..doing whatever things i wanna do..ikut gerak hati..tak disuruh n tak dihalang..hehe..nak tau aktivitinye??ehehehe..

actually..tak la menarik sangat..tapi sangat fun n interesting for me cuz i really like doing it so much..hehehe..nak kate expert tak jugak..tapi rasa seronok la gak..at least pernah la buat aktiviti2 ni..ahahaha..

nak cerita semua aktiviti tu dalam ni mmg tak muat le..tapi just gtau briefly..hehe..aktiviti2nye ialah..jeng..jeng..jeng..hehe..

menjahit(anak patung,sarung bantal zakuan), memasak(eg;gulai tempoyak,ayam masak merah,chocolate cake,agar2 milo,sushi kanikama maki) nyum nyum nyum.., main gitar (semangat yang ilang, i'm yours,happy birthday,dan beberapa lagi), watching tv( idola kecil, csi, cinta balqis, sehati berdansa, biggest loser asia, trek selebriti, tangkap muat, semua rancangan masakan kat channel travel n living..), jalan2 umah sedara mara (umah cik awa n nyah)..hang out n main ngan kawan2..(hang out ngan dak2 convent,tak mampu nak mention semua,hehe, shima, jannah dak matric,n cousin, tika n ramai g le)..spend time dengan org tersayang (family,zakuan,tika anak2 buah n bie)..hehe..besh!

hehe..seronoknye takleh nak cakap..rasa happening sangat..bahagie...=P..rindu nak balik umah..waaaa...=.(..tak sabar nak cuti sem lagi..=0..hehe..yey!!!!

Thursday, October 29, 2009

study week..huhu..

sekarang study week tapi sempat lagi bloging..huhu..mmg dah lama giler tak bloging..huhu..sem ni mmg really hectic..lagi2 dengan assignment yang belambak2..mmg susah ar nak free..tpi still enjoy..n still penat la..tetiba hari ni (study week kot) terasa nak layan blog pulak..huhu...

banyak giler benda dah happen selama tak mem belog ni..haha..ada yang besh ada yang kurang besh..tapi fitrah la manusia..takkan seronok aje..mesti ada liku2 idup ni..=P..just kene sabar n terima dengan redha..

yang post2 utk percutian..raya..nanti la post keyh..skrg just nak cakap perasaan sekarang..worry..tak sabar.sume ade..pas abis exam ni ktorg dak2 bs 2nd year nk g genting ramai2..kind of celebrating habis exam ar..haha..bt not really bs je..qs pon ada kot..

pastu..7nov ni..kak ita nak kahwin dah..n kak lily lak nak bertunag at da same day..huhu..kalau nak tau dorg ni jiran sebelah rumah..kakak farah..tapi unfortunately tak dapat la nak balik cuz 10th nov ada paper..huhu..sorry cik ya..tak dapat la nak nolong..huhu..

cik yah pon ada ajak datang umah..rasenye dah dekat 3 bulan la gak tak g umah cik yah..huhu..sorry..sangat busy sem ni..bukan jauh pon..shah alam je..tapi..hehehe..busy..=)..tapi raya haritu still jumpa kan kat epoh..

k larh..gtg...byk g tak revise ni..nti i post gambar2 ktorg mandi sungai, raya, pangkor n byk g k..take care sumer..n all da best for ur exam..(utk sape2 yang amik exam)..=P

Saturday, August 29, 2009

drop by just to say hi..

hi semua!!!lama tak blogging...ni pun tulis kejap je..just nak tinggalkan sedikit memory di bulan ogos yang patriotik ni...sambil bulan ramadhan yang diberkati insyaallah..

k...nk cakap tu je..nanti kite sembang panjag..tata...!!!

Tuesday, July 28, 2009

ape akan jadi bila dibiarkan budak2 main dalam bilik tanpa pengawasan??

assalamualaikum..hehehe..tersebut la kisah kejadian melucukan yang berlaku baru2 ni..di rumahku..sehari selepas kenduri marhaban tu..hehe..

alkisahnye, sehari selepas kenduri tu nak diceritakan ada ramai lagi la sedara mara yang tinggal..almaklumlah..hari ahad..cuti lagi..

tiada masalah di situ..kisahnye terjadi di penghujungnya apabila makcikku nak pulang..hehe..
untuk pengetahuan, makcikku mempunyai 5org anak dan hanya 4orang yang ikut tidur di rumahku..wani..ira..azeem n hazeeq..







azeem(abg) sebelah kanan,hazeeq(adik) sebelah kiri..

kisahnye pasal hazeeq n azeem ni la..tak pasti yang mana satu..tyme tu, makcikku sibuk mengemas barang2 untuk pulang semula ke rumahnya di jelapang..

anak sulungnya wanie,15 disuruh bersiap untuk pulang..lebih kurang begini dialognya "Wanie, kamu lekas siap!Nanti kamu le yang paling lambat..Nak make-up le, ape le.."(maaf le kalu ada ubah sikit2)..hehe..tapi lebih kurang macamtu le bunyinye..

inilah wanie..nama sebenar ye..

sementara si emak mengemas barang2, wanie yang telah lengkap berpakaian cantik masuk la ke bilik depan dengan niat untuk make-up sikit..langkah demi langkah menyusur sehinggalah dia (wanie) tiba di depan cermin almari make-up bilik tersebut..

tiba2, "MAKKKK!!!"wani menjerit..mak pun berkata "Kenapa kamu ni??Cepat le siapnye..Karang lambat2 karang,kate nak g shopping GM(greentown mall)"...

sejurus itu wanie menjawab.."Tengok ni.."aku yang ketika itu menyibukkan diri terus tertawa terbahak2 lalu terguling2 seperti dalam cerita hindustan..(heheh..yang tu nak sedapkan cerita keyh..hehe..)..sambil makcikku membebel.."Ya Allah..sape punya kerja ni???"...Ish3x...

nak lihat ape yang kami lihat???

compact powder shurah + minyak rambut gatsby=

hahaha..tak tau le nak cakap..sape punya kerja pun tak tau..yang pasti antara budak dua orang tu la..hazeeq or azeem..or KEDUA2NYA SEKALI..

yang penting pandai gak dorang matching colour..hahaha..dah la ngam2 masuk..

oleh itu, disini ingin ku menyeru kepada semua yang membaca, kawallah anak2 anda atau anak2 sedara anda atau sepupu2 anda atau sape2 la budak kecil yang anda kenal..jika anda sayangkan bedak compact dan minyak rambut anda..

sekian..ish nakai sungguh budak2 ni..haha..

Sunday, July 26, 2009

kenduri naik buaian dan cukur jambul mohd danial zakwan..

alhamdulillah..kenduri cukur jambul n naik buaian yang diadakan sabtu lepas berlangsung dengan jayanye..ramai jugak la orang yang datang..kenduri n marhaban yang diadakan tyme tengahari tu besh ar gak..

makcik ti and makci midah baru sampai..jemput la masuk..=)
banyak giler makanan..bihun goreng,pulut,bubur anak lebah, rendang ayam, gulai tempoyak, sayur taugeh kicap,tempoyak mentah cicah timun, kuih seri muka, kuih tak tau ape (atas putih bawah ijau), air oren, teh panas dan air bandung..


video
kerenah zakwan..

sedap2 semuanya..high respect diberikan kpd cik awe (my beloved aunty) yang masak most of da dishes..tapi tak kurang juga jiran2 yang banyak membantu.."bila bekerjasama semua jadi mudah..wonderpet"..mybe prinsip wonderpet ni la yang dorg pegang sampai sekarang..hehe..
ni anak dara ni kenapa tak g tolong kat dapur???


dua orang anak dara ni are my cousins..sorg wanie,pendiam n cool,n sorg lagi ira, riuh n sangat agressif..haha..both still available..

lap jangan tak lap..tonyoh kuat2 sikit..

yang ni abang sy merangkap abah zakwan..tyme ni dy ngah cuci lantai tu..kurang bersih..rajinnye..=)

next, lets move on to the real ceremony..majlis marhaban start dulu..ramai la jugak makcik2 marhaban, yang beruniform pakai baju kain kaler ijau..tp yang lain2 pun turut serta..performance mmg mantop!rugi siapa yang tak join selawat ni..credit dunia n akhirat taw..

ni la sikit banyak gambar yang dapat diambil..

baju purple tu la mama zakwan..yang dukung tu makcik awe..

yang senyum bajet manis ni..mak zakwan gak..nama glamour..kak yot..


zakwan n tika..buaian ni designed by tok wahid merangkap tok kpd zakwan..hehe..exclusive ni..


malam tu gak le tok try siapkan buaian zakwan ni..dengan penuh daya usaha, akhirnya terjadi lah hasil yang mengagumkan ini..hehe..tq atok..


ini bukan kembar..


ni budak 2 org ni, cucu jiran ye..sorg mohd el nadzrul muiz dan sorg lg mohd el haris hafiz (nama panggilan 'manja')..comel..lincah je..haha..yang kat tingkap tu abang..n yang kat aquarium tu adik..beza setahun tak silap..tapi badan sama besar kan??hehe..


nur sofina batrisya..

sofina ni pulak cucu jiran depan umah..nama dy nur sofina batrisya..tp slalu sy jerit nama dy cupina je..sian opah dy..patutnye opah dy part of the marhaban team..tapi kali ni tak dapat nak join marhaban sbb kena jaga dy..hahaha..pun comeyl..


hehe..akhir sekali..terima kasih la pada semua yang menjayakan majlis cukur jambul n naik buai ni..jasa baik kalian amat dihargai..kita jumpa lg di majlis berkhatan pulak k..hahaha..macam lambat lg je..(jangan takut zakwan..jgn takut..maksu main2 je..hehe..)

video

sedikit sedutan marhaban untuk tatapan bersama..hehehe..sape2 nak jemput team marhaban ni..contact me keyh..harga boleh bincang..hehehe..cewah..cam pengurus lak..=P

Sunday, July 19, 2009

amacam???layout baru..

hehe..alhamdulillah..akhirnye boleh juagak uplad layout ni..susah gak..ada certain layout site, dy punya link tu tak dapat dibaca..kena ada software pulak..aduyai..

tapi alhamdulillah dah jumpa site yang best..kalau korang nak upload layout g la..

ada lagi website layout aritu..tapi da lupa da..try la yang dua ni..besh gak..k la..2 je..tata..miss u all a lot..=)

Thursday, July 16, 2009


You Belong With Me – Taylor Swift Music Code